Evakuacija i spašavanje

Evakuacija i spašavanje s visine vrlo je bitan segment kojem se ne pridaje mnogo pažnje do trenutka kad se najgore dogodi. U smislu pada, prevencija samog događaja ide uz adekvatno korištenje zaštitne opreme od pada ili ograničavanje pristupa osobe na nekom rubnom području. No postoje poslovi koji se obavljaju uz sami rub zgrade, okna, skele, itd.  gdje je osobna zaštitna oprema za zaštitu od pada neophodna prilikom rada. Takva oprema će u slučaju da osoba padne, spriječiti daljnje propadanje i zaustaviti pad.

U takvom slučaju, sve je odrađeno po pravilima i najgore je izbjegnuto, tragedije nema i osoba je dalje živa zahvaljujući opremi (pojasu i nekoj vrsti užeta za ukopčavanje) koja je spriječila da osoba padne s visine na pod (podlogu) ili u gorem slučaju da udari u neki predmet koji se nalazio ispod osobe.

Sada nastupa ono što zovemo evakuacija i spašavanje te osobe jer „drama“ još nije gotova dok se isti ne spusti na sigurno. O ovom dijelu se malo govori i ne pridaje mu se prevelika pažnja, a svakako je ključan kako bi sve na kraju završilo bez neželjenih posljedica i traume.

Prvu pomoć u spašavanju olakšava i oprema koja je namijenjena upravo tom segmentu, i u smislu zaštite na radu, trebala bi biti dostupna svim osobama koje svoje radno mjesto obavljaju na visini gdje je rizik od pada nešto na što se treba osobito misliti.

Kratos Safety

1.491,89 (11.240,65 kn) 1.773,09 (13.359,35 kn)

Kratos Safety

20,90 (157,47 kn)
Da bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Unimex internet trgovine, pohranjujemo Vaše kolačiće (cookies).