Aclima brand slika - odjeća od vune

Aclima započinje svoju proizvodnju 1939. godine i od tada igra vodeću ulogu u norveškoj tekstilnoj industriji proizvodeći visokokvalitetnu i funkcionalnu odjeću od vune. Sva odjeća izrađena je od čiste merino vune s Novog Zelanda. Tvornica u kojoj nastaju proizvodi nalazi se u Estoniji. Obiteljska firma s dugogodišnjom tradicijom.

PREUZMI PDF KATALOG – Aclima odjeća proljeće/ljeto 2023

PREUZMI PDF KATALOG – Aclima odjeća jesen/zima 23/24

PREUZMI PDF KATALOG – Aclima odjeća proljeće/ljeto 2024

PREUZMI PDF KATALOG – Aclima PRO RANGE odjeća

Velika pažnja se posvećuje ekologiji i posebno se brine o zdravlju i načinu na koji se životinje tretiraju:

  1. Koristi se papir za ambalažu koji je odobren prema FSC-u (Forest Stewardship Council)
  2. Firma je certificirana prema ISO-14001 standardu
  3. Svi proizvodi zadovoljavaju Øko-Tex 100 standard jer se većinom koriste prirodni materijali (merino vuna)
  4. Vuna kao sirovina dolazi isključivo od dobavljača čija roba je ZQ certificirana, što garantira da je briga o životinjama prema svim standardima te da krajnji proizvod nije štetan za ljude
  5. Svi proizvodi su proizvedeni u Europi što utječe na ekologiju budući da se manje štetnih plinova ispušta u smislu transporta a s druge strane jamči stabilnost u kvaliteti proizvodnje
  6. U tvornici u Estoniji posebno se posvećuje pažnja na „otpadni dio materijala“, koji se skuplja te ponovno ide u proizvodnju kako bi nastali novi proizvodi – tako je nastala kolekcija ReBorn
  7. Što se tiče procesa farbanja materijala, Aclima surađuje isključivo s provjerenim partnerima koji imaju svoj sistem pročišćavanja vode i sistem koji je zatvorenog tipa kako bi se smanjile količine otpadnih voda. Takvi partneri također su certificirani prema ISO-14001, ali i prema SA8000 (Social Accountability)

Slijedi kratki opis svake kolekcije proizvoda Aclime:

LightWool materijal je izrađen od visokokvalitetne merino vune od 17,5 mikrona. To je vjerojatno najlakši i najudobniji materijal izrađen od vune koji ste ikad probali odjenuti. Mnogi ljudi znaju da je vuna dobra za hladna vremena, posebice kad se odjeća navlaži. No da li znate da vuna isto tako hladi u ljetnim, toplijim danima? LightWool materijal omogućuje upravo to i savršen je materijal za cjelogodišnje  korištenje kao „baselayer“.

WarmWool je namijenjene onima koji vole aktivnosti na otvorenom i u vrijeme kad se temperatura spusti ispod 0 ˚C na termometru. Unutarnji dio osigurava mekanu površinu koja prianja uz kožu s odličnim izolacijskim svojstvima. WarmWool serija odjeće može biti vaš prvi sloj, ili drugi sloj u kombinaciji sa WoolNet ili Light Wool slojem.

WoolNet Original je jedinstveni proizvod na tržištu i Aclim-ina najprepoznatljivija kolekcija odjeće. To je mrežasto donje rublje izrađeno od merino vune. Namijenjeno je za uporabu u raznim outdoor aktivnostima gdje je pojačano znojenje neizbježan faktor kako bi svojom mrežicom i zrakom između mrežice odvojilo sljedeći sloj odjeće od vlažne kože. Dodatna ojačanja na koljenima, ramenima i laktovima osiguravaju čvrstoću materijala.

WoolNet Hybrid je kombinacija materijala WoolNet original i WarmWool. Dok je WoolNet Original kompletno mrežast, WoolNet Hybrid ima dijelove (npr. Prsa, donji dio leđa i sl.) gdje se nalazi WarmWool materijal kako bi se dobila dodatna toplinska izolacija.

DoubleWool je materijal koji izrađen od WoolNet kao osnovnog sloja i WarmWool  kao vanjskog sloja. Kombinirajući ta dva materijala dobili smo optimalnu tkaninu, a u isto vrijeme osigurali odličnu izolaciju i zadržali zrak između dvaju sloja. Jamčimo da je ovo najtopliji komad pod-odjeće na tržištu. Dijelovi odjeće koji su  izloženi habanju poput ramena, koljena, laktova i kukova dodatno su ojačani  dvostrukim slojem WarmWool materijala. Ovaj materijal je stvoren za one koji vole boraviti na otvorenom u extremno hladnim uvjetima.

HotWool je pleteno-frotirni materijal stvoren za one koji rade u jako hladnim uvjetima. Ovaj materijal je baziran na merino vuni koja je djelomično miješana s ostalim materijalima koji jamče čvrstoću. Materijal pruža odličnu izolaciju zahvaljujući unutarnjem dijelu koji zadržava veliku količinu zraka. Odjeća izrađena od ovog materijala koristi se i u izradi opreme za vojsku i gorske službe spašavanja zbog izdržljivosti i dobre izolacije. HotWool dolazi u dvije varijante težine materijala; 230 g i 400 g kako bi se mogli prilagoditi različitim uvjetima potreba.

WoolShell je materijal proizveden od 300 g flisa koji je s unutarnje strane od vune, a s vanjske strane od poliestera. Vuneni dio održava izolaciju i toplinu tijela dok poliester s vanjske strane štiti od kiše i snijega. Tkanina je elastična za dodatnu udobnost prilikom kretanja. Ova kolekcija uključuje: hlače, veste, jakne koje su odlične za zimske treninge na otvorenom. Cijela WoolShell kolekcija odjeća ima reflektirajuće dijelove za dodatnu vidljivost u zimskim uvjetima.

FleeceWool je vrlo mekani i topli materijal koji je jednostavno „must have“ u hladnim danima. Uspoređujući ga s ostalim flis materijalima, FleeceWool napravljen je od 100% merino vune. Unutrašnji dio je posebno obrađen za dodatni osjećaj mekoće.

FlexWool je rastezljivi materijal koji je ujedno i jako udoban. Specifična tkanina koja zadovoljava najbolje iz oba zahtjeva, merino vuna i odličan kroj. Materijal je kombinacija vune, te 21% poliestera i 5% elastana za bolju rastezljivost. Kako i samo ime kaže, FlexWool je fleksibilan u smislu rastezljivosti, ali i samog korištenja. Za kraće izlete u planini ili tračanje, ovaj materijal je odličan proizvod. FlexWool dolazi u raznim stilovima Aclima proizvoda. Hybridna verzija sa „windstop“ membranom i hibridna verzija sa WoolNet materijalom. Windstop membrana je „sendvič“ kombinacija materijala s gornje i donje strane od vune između kojeg se nalazi PU sloj za zaštitu od vjetra.

LeisureWool je vrlo lagani vuneni materijal od samo 160 g/m2 što nabliže LightWool kolekciji. U kolekciji se nalaze košulje kratkih i dugih rukava koje su odličan izbor za izlete u prirodi ili svakodnevno korištenje.

LeisureWool Reborn je posebni materijal dobiven recikliranjem „otpada“ koji nastaju u procesu proizvodnje drugih kolekcija. Materijal je kombinacija vune i poliamida (u omjeru 70/30). Proizvod je 100% recikliran.

DesignWool

Posebno „Jacguard“ tkanje promovira tradicionalni izgled Marius i Glitre proizvoda iz kolekcije DesignWool. Rezultat su tradicionalni dijelovi odjeće koji podsjećaju na Norvešku odjeću iz prošlih vremena.

Lars Monsen Anárjohka predstavlja posebnu outdoor kolekciju, koristeći kao bazu,  200 g materijal iz kolekcije WamWool. Iskustvo je pokazalo da je ovaj materijal jako otporan u najzahtjevnijim uvjetima. Jakna i hlače iz ove serije su izrađeni iz WoolShell materijala kako bi mogli biti izloženi najtežim uvjetima za korištenje na terenu te Vas sigurno štiti od vanjskih utjecaja.

Aclima

Kape i balaclave

Aclima LightWool kapa

40,00 (301,38 kn)

Aclima

44,79 (337,47 kn)
-20%

Aclima

Kape i balaclave

Aclima WarmWool Balaclava

39,82 (300,02 kn)

Aclima

Kape i balaclave

Aclima WarmWool kapa

39,82 (300,02 kn)

Aclima

44,79 (337,47 kn)

Aclima

44,79 (337,47 kn)

Aclima

20,00 (150,69 kn)

Aclima

109,50 (825,03 kn)
Da bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Unimex internet trgovine, pohranjujemo Vaše kolačiće (cookies).